ATELIER DE LUCRU - „Stimularea participării cetăţenilor la procese de luare a deciziilor”

“Viziunea fără acţiune este doar un vis. Acţiunea fără viziune este doar timp pierdut. Viziunea însoţită de acţiune poate face cu adevărat o diferenţă pozitivă” - Joel Barker

 

Acesta a fost sloganul evenimentului desfășurat în data de 27 martie 2016, la Bahmut, raionul Călărași în cadrul proiectului “CIVIC - Cetăţeni Implicaţi în Viaţa Întregii Comunităţi”, eveniment realizat de Asociaţia Femeilor pentru Protecţia Mediului şi Dezvoltarea Durabilă, cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Responsabilitatea fiecăruia dintre noi este să tindem spre un viitor mai bun… pentru noi, pentru copiii noștri și pentru semenii noștri. Să avem un sat European, cu infrastructură dezvoltată, cu drumuri accesibile, etc. Avem nevoie de mai multe locuri în grădinița de copii, de loturi pentru construcția caselor, de locuri de muncă, etc.

Acestea sunt câteva din puținele probleme discutate la întrunirea de duminică. Ne-a surprins prezența numeroasă a oamenilor din comuna Bahmut, interesul lor pentru îmbunătățirea situației din localitate, activismul, dorința de implicare mai departe în dezvoltarea comunității prin crearea Grupului de Inițiativă Cetățenească, etc.

Le mulțumim mult doamnelor Maria Ciorchină și Galina Zemlinschi pentru buna organizare a evenimentului și nu în ultimul rând tinerelor noastre voluntare Alexandra Zemlinschi și Ana-Maria Țurcanu, fostele participante în proiectul „Promovarea educației ecologice prin implicarea tinerilor în monitorizarea biodiversității forestiere a Rezervației Plaiul Fagului”.

 

2228 Vizualizări

Galerie foto