Concurs ecologic „Nu toate deșeurile sunt gunoaie"

Concursul este lansat de Asociaţia Femeilor pentru Protecţia Mediului şi Dezvoltarea Durabilă în parteneriat cu Gas Natural Fenosa Moldova, în cadrul programului de protecţie a mediului „Caravana Viitorului” pentru şcolile din suburbiile mun. Chişinău cu genericul „Nu toate deșeurile sunt gunoaie"

Scopul concursului

Concursul „Nu toate deșeurile sunt gunoaie" este organizat cu scopul de a învăţa elevii despre ocrotirea mediului înconjurător, reciclarea deşeurilor de ambalaje şi economisirea energiei.

Durata concursului

Concursul se va desfăşura în perioada 1 noiembrie 2015 - 20 aprilie 2016.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica durata competiţiei, dar nu înainte de a anunţa acest lucru în mod public, pe site-ul www.mediu.md.

Dreptul de participare

La concurs pot participa instituţiile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal din suburbiile mun. Chişinău.

Mecanismul concursului

Instituţiile care doresc să participe la concurs, trebuie să organizeze şi să desfăşoare, în perioada 1 noiembrie 2015 – 20 aprilie 2016, activități de colectare selectivă a deșeurilor, de compostare a deșeurilor vegetale, un târg de obiecte realizate de copii din ambalaje, activități de înfrumusețare a sălilor de clasă şi a curții școlii prin utilizarea de materiale reciclabile, ecologizarea spațiului verde din jurul şcolii etc. În activităţi pot fi implicaţi părinţii, comunitatea etc.

Toate acţiunile trebuie să fie documentate corespunzător - fotografii, video, copii, liste etc. - şi descrise într-o prezentare realizată în Power Point, sau într-o altă modalitate interactivă. Prezentarea va fi expediată organizatorilor până la data de 20 aprilie 2015, în formă electronică, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu specificarea Concursul „Nu toate deșeurile sunt gunoaie".

Vă rugăm să indicaţi datele de contact complete: numele persoanei de contact, localitatea, şcoala, adresa, numărul de telefon.

Desemnarea câştigătorilor

Școala câştigătoare va fi desemnată de un juriu format din experţi de mediu, experţi în educaţie, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai massmedia.

Totalurile concursului, precum şi lista participanţilor, vor fi plasate pe site-ul www.mediu.md.

Premii

Organizatorul va acorda diplome şi premii pentru acţiunile cele mai inspirate şi cu cel mai mare impact realizate în şcolile participante la concurs, după criteriile:

-       Amenajarea curţii şcolii din deşeuri reciclabile, inclusiv compostarea deşeurilor vegetale;

-       Utilizarea deşeurilor reciclabile pentru înfrumusețarea sălilor de clasă, a pereților şcolilor, a holurilor, prin realizarea în ghivece şi jardiniere a unor aranjamente florale deosebite.

-       Târg de obiecte realizate de copii din ambalaje, parada costumelor create din materiale reciclabile.

Premierea şcolilor va avea loc într-un cadru festiv. Unitatea de învăţământ care va câştiga concursul va fi declarată „Cea mai ecologică şcoală” si va primi o diplomă şi un banner care sa ateste acest lucru, precum şi un premiu constând în cărţi pentru biblioteca şcolii. În acelaşi timp, pe elevii şcolii câştigătoare care au participat la proiect îi aşteaptă o surpriză plăcută. Fiecare școală implicată în proiect va primi câte o diplomă de participare.

 

3614 Vizualizări

Galerie foto