Lansarea expediţiei ecoturistice "Rezervaţiile Naturale – ateliere de desfăşurare a orelor ecologice în aer liber"

Expediţia Ecoturistică

Rezervaţiile Naturale – ateliere de desfăşurare a orelor ecologice în aer liber

 

 Asociaţia Femeilor pentru Protecţia Mediului şi Dezvoltarea Durabilă (AFPMDD) în parteneriat cu Agenţia „Moldsilva”, organizează expediţia ecoturistică „Rezervaţiile naturale – ateliere de desfăşurare a orelor ecologice în aer liber”, în perioada 30 iunie – 13 iulie 2014, pe traseul: Bălăneşti, r-nul Nisporeni –Vălcineţ, r-nul Călăraşi –Veveriţa, r-nul Ungheni –Rădenii – Vechi, r-nul Ungheni.

Expediţia ecoturistică este organizată cu scopul de a promova ariile naturale drept săli de clasă în aer liber, o alternativă a lecţiilor tradiţionale de educaţie ecologică.

La expediţie vor participa peste 50 de elevi din instituţiile de învăţământ din localităţile limitrofe Rezervaţiei „Plaiul Fagului”: Bahmut, Sipoteni, Temeleuţi, Vălcineţ din raionul Călărași, Corneşti, Rădenii-Vechi, Bumbăta din raionul Ungheni şi Mileşti, raionul Nisporeni. Toţi aceştia au participat, pe parcursul anului de învăţământ 2013 -2014, la programul de educaţie ecologică în cadrul proiectului „Promovarea educației ecologice prin implicarea tinerilor în monitorizarea biodiversităţii forestiere a rezervaţiei Plaiul Fagului”, implementat de AFPMDD, în parteneriat cu Asociaţia Obştească Peipsi Center for Transboundary Cooperation din Estonia, cu susţinerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei şi a Ministerului Mediului al Republicii Moldova, prin Fondul Ecologic Naţional. Cu sprijinul Gas Natural Fenosa, Rezervaţia „Plaiul Fagului” şi a Direcţiilor de Învăţământ din raioanele Călăraşi, Ungheni şi Nisporeni.

Sunt invitaţi reprezentanţii mass – media la evenimentul de lansare a expediţiei ecoturistice, care va avea loc luni, 30 iunie 2014, cu începere de la ora 10:30, în localitatea Găureni, r-nul Nisporeni.

 

Persoană de contact:
Xenia Cechina, director executiv AFPMDD
Tel: 06 80 947 95 / 022 232 408
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

1904 Vizualizări

Galerie foto