Ziua Internaţională a Biodiversităţii 2014

La 24 mai 2014, pe teritoriul Rezervaţiei Ştiinţifice Plaiul Fagului, AFPMDD a organizat evenimentul Ziua Internaţională a Biodiversităţii.

Evenimentul a reunit peste 260 de elevi din instituţiile de învăţământ din localităţile limitrofe Rezervaţiei „Plaiul Fagului”: Bahmut, Sipoteni, Temeleuţi, Vălcineţ din raionul Călărași, Corneşti, Rădenii-Vechi, Bumbăta din raionul Ungheni şi Mileşti, raionul Nisporeni. Toţi aceştia au participat, pe parcursul anului de învăţământ 2013 -2014, la programul de educaţie ecologică în cadrul proiectului „Promovarea educației ecologice prin implicarea tinerilor în monitorizarea biodiversităţii forestiere a rezervaţiei Plaiul Fagului”, implementat de AFPMDD, în parteneriat cu Asociaţia Obştească Peipsi Center for Transboundary Cooperation din Estonia, cu susţinerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei şi a Ministerului Mediului al Republicii Moldova, prin Fondul Ecologic Naţional. Cu sprijinul Gas Natural Fenosa, AS „Moldsilva”, Rezervaţia „Plaiul Fagului” şi a Direcţiilor de Învăţământ din raioanele Călăraşi, Ungheni şi Nisporeni.

Scopul acestui eveniment a fost de a promova ariile naturale drept săli de clasă în aer liber, iar elevii au demonstrat că sunt apărători ai naturii şi sunt gata să lupte pentru patrimonial natural al ţării!

La fel, în cadrul acestui eveniment, a fost lansată expoziţia de fotografie peisagistică şi desemnaţi câştigătorii concursului de fotografie “Iubeşte moşia satului tău”, desfăşurat de AFPMDD în cadrul aceluiaşi proiect – „Promovarea educației ecologice prin implicarea tinerilor în monitorizarea biodiversităţii forestiere a rezervaţiei Plaiul Fagului”.

Mulţumim din suflet tuturor celor care au participat la organizarea acestui eveniment! Le muţumim elevilor pentru dăruire şi implicare! Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi!

1650 Vizualizări

   

Abonati-va la Newsletter

Completând acest formular vă puteți abona la newsletter-ul nostru, ce conține informații despre activitățile AFPMDD și ultimele știri din domeniul protecției mediului înconjurător.

Galerie foto