Lansarea proiectului “Promovarea educației ecologice prin implicarea tinerilor în monitorizarea biodiversității Rezervației Plaiul Fagului”

Echipa AFPMDD in parteneriat cu ONG –ul Peipsi CTC din Estonia a început implimentarea unui nou proiect finantat de catre Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei și Fondul Ecologic Național.

“Implicarea tinerilor in monitorizarea biodiversitatii Rezervatiei Plaiul Fagului” are ca scop educarea tinerilor si promovarea in rindul acestora a celor mai bune tehnici de conservare a biodiversitatii forestiere.

Intenția noastră este de a transforma rezervațiile naturale în ateliere de lucru unde sa fie desfasurate ore ecologice. Proiectul inițiază un program de educație de mediu în care vor fi implicati peste 240 de elevi, cu vârste cuprinse între 13-16 de ani, din instituțiile de învățământ din localitatile adiacente rezervatiei Plaiul Fagului.

Pentru a atinge obiectivele proiectului vor fi implementate campanii pentru a promova biodiversitatea, vom crea rețele de comunicare in scolile adiacente Rezervatiei Plaiul Fagului, vom forma cluburi ecologice in aceste scoli , vom dezvolta și vom pune in aplicare un program de educație de mediu, va fi elaborate un ghid de bune practice in domeniul conservarii si monitorizarii biodiversitatii. La fel, va fi organizata o tabara de vara pe teritoriul Rezervatiei Plaiul Fagului, unde copii vor fi instruiti in domeniul protectiei mediului, vor participa la actiuni de salubrizare a teritoriului, vor fi implicate in diferite activitati de dezvoltare a bunelor practice in domeniu conservarii si monitorizarii biodiversitatii.
In prima faza a proiectului, echipa AFPMDD a desfasurat intilniri cu directorii institutiilor de invatamint care vor fi implicate in acest proiect.

1807 Vizualizări

Galerie foto