Programul-concurs Scoli pentru un viitor verde

Lansarea programului de educație de mediu cu genericul „Școli pentru un viitor verde”, sub formă de concurs, în școlile din localitățile situate în Bazinul Hidrografic Camenca. Programul este desfășurat în cadrul proiectului „AGROECOLOGIA – șanse și perspective pentru comunitățile rurale”, realizat de către Asociația Femeilor pentru Protecția Mediului şi Dezvoltarea Durabilă, finanțat de Facilitatea Globală de Mediu (GEF), din Programul de Granturi Mici, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

SCOPUL PROGRAMULUI este de a implica tânăra generație în dezvoltarea unei societăți durabile din punct de vedere ecologic şi transmiterea mesajului către populație printr-o comunicare creativă privind stoparea şi adaptarea la schimbările climatice.

Participanți au fost profesori și tineri din 10 școli din localitățile situate pe cursul râurilor Glodeanca și Căldărușa, afluenții râului Camenca (din satele: Malinovscoe, raionul Râșcani, Danu, Cajba, Dușmani, Hâjdieni, Ciuciulea, Viișoara din raionul Glodeni, or Glodeni (2 scoli) și satul Chetriș, raionul Fălești). Le mulțumim pentru participare, pentru dialog constructiv, pentru ideile frumoase și pentru sufletismul de care dau dovada. Așteptăm cu nerăbdare să mergem în aceste școli să continuăm programul.

Mulțumim Primăriei orașului Glodeni pentru găzduirea acestui eveniment.

Read 573 times