Suport Tehnic 24/7: (+373) 78077077

Termeni și condiții

Prezenta convenție privind “Termenii și condițiile de utilizare a serviciului de găzduire pagini web”, stabilește care sunt condițiile în care orice persoană poate vizita ori accesa site-ul lxhost.com ori poate utiliza în orice mod serviciul de găzduire sau înregistrare domenii, și are valoarea unei convenții încheiate între Media Web S.R.L. (denumit în continuare “furnizor”), în calitatea sa de proprietar și administrator al site-ului și de furnizor al serviciului, și orice persoană care vizitează ori accesează site-ul sau care dorește să utilizeze în orice mod sau utilizează efectiv serviciile (denumit în continuare “utilizator sau client”).

Scopul colectării datelor este: furnizarea serviciilor conform ofertei curente, precum și înregistrarea domeniilor web în numele clienților și conform comenzilor.

Orice persoana are dreptul de a se opune, în mod gratuit și fără nici o justificare, la prelucrările datelor sale personale în scopuri de marketing direct. Conform Legii, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a va adresa justiției. Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la office@lxhost.com . De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiției. Conform legislației Republicii Moldova, minorii nu pot încheia contracte comerciale și datele lor personale nu sunt prelucrate fără acordul părinților.

Neacceptarea acestei convenții sau a oricărei prevederi din aceasta, atrage obligația persoanei respective de a înceta de accesarea site-ului sau utilizarea în orice mod a serviciului. Vizitarea în continuare a site-ului, deschiderea unui cont la lxhost.com se consideră o acceptare în întregime a convenției și a oricărei prevederi din aceasta, inclusiv a oricăror modificări ulterioare care vor putea fi efectuate fără restricții de către furnizor, fără a fi necesară nicio altă formalitate.

1. Politica de conținut

Este interzisă publicarea pe serverele furnizorului de conținuturi sau trimiteri (links) către astfel de conținuturi care: (i) încălca ori prejudiciază în orice mod drepturile de proprietate intelectuală ale altor persoane ori alte drepturi; (ii) au conținut obscen sau pornografic sau de natură violentă; (iii) au conținut defăimător sau calomnios; (iv) au conținut cu caracter rasial ori discriminatoriu; (v) conțin viruși, cai troieni sau altele similare; (vi) conțin software piratat sau se adresează celor care piratează software ori practică orice activități similare. Este de asemenea interzisă utilizarea serverelor noastre exclusiv ca suport de stocare (exp. filme, mp3, poze, etc.).

2. Scripturi interzise

- Scripturi pentru proxy, anonimizator
- Scripturi pentru IRC
- Scripturi de top site-uri
- Scripturi de jocuri online
- Mail bomber, mass mail sau orice script utilizat pentru expedierea de e-mail-uri
- Torrent tracker
- Chat room-uri care consumă excesiv resurse si chat-uri WAP
- PhpShell și scripturi similare pentru executarea de comenzi.

Orice încercare de a aduce prejudicii serverelor sau clienților este strict interzisă. Orice activitate care afectează buna funcționare a serverului de shared hosting (exemplele includ, dar nu se limitează la: CPU load peste limite normale, mass mailing, query-uri SQL foarte frecvente și/sau de durată) va fi considerată abuz și va fi apreciată ca o încercare de prejudiciere a celorlalți clienți colocați. Consumul maxim acceptat pentru site-uri este de 5 % CPU , 5% MEM si 1.5% MySQL, iar procesele pot să consume maxim 10% CPU, consumurile mai mari pot fi considerate abuzuri de server.

3. E-mail

Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate (SPAM) pentru promovarea oricărui site, utilizând serverele noastre sau prin servere ale unor terți, va avea ca consecință suspendarea sau anularea contului de găzduire al clientului, fără ramburs. Pot fi operate liste email în condițiile în care persoanele se înscriu pentru a primi mesaje, și se publică în toate mesajele procedura de retragere din liste.
Fiecare cont de găzduire este limitat, astfel încât să nu permită trimiterea a mai mult de 180 de email-uri intr-un interval de 60 de minute. Această politică (restricție) este necesară pentru a proteja calitatea serviciului de hosting. Trimiterea masivă de email-uri determină consumarea masivă a resurselor unui server, aceasta având un impact negativ asupra calității serviciilor recepționate de clienți. Prima încălcare a acestei politici are ca rezultat suspendarea imediată a contului de găzduire.

4. Utilizarea resurselor

Toate conturile sunt monitorizate pentru a urmări consumul de resurse de pe server. Dacă un cont utilizează o cantitate foarte mare de resurse de pe server, clientul va fi contactat pentru o solicitare de optimizare a site-ului. În cazul în care un cont utilizează o cantitate mult prea mare de resurse (memorie, procesor), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat fără informarea prealabilă, pentru a menține buna funcționare a serverului.

Clienții pot să solicite îmbunătățirea pachetului sau mărirea temporară a resurselor alocate. Constituie responsabilitatea clientului să ne contacteze din timp pentru a solicita mărirea resurselor pentru a evita astfel suspendarea contului.

Pachetele de găzduire care oferta trafic necontorizat nu pot găzdui fișiere cu o mărime mai mare de 500MB, nu pot fi folosite pentru servicii de streaming radio, video, pentru file sharing, imagine sharing, servicii de găzduire gratuită. Pachetele de găzduire cu resurse de spațiu, trafic, sau domenii necontorizate sunt pentru o utilizare în limita resurselor serverului CPU, MEM, disk; permise conturilor de găzduire shared, și în limita de bandă de 20 Mb/s.

Prin utilizarea sistemului CloudLinux conturile de găzduire shared sunt limitate la un anumit nivel de resurse cum ar fi: 20 de procese simultane, 256MB RAM sau 20% CPU pentru procesele făcute de site. Aceste limite pot varia în funcție de pachetul de găzduire utilizat în funcție de nivelul de resurse pentru care este recomandat, astfel:

Pachetul Extra Small este recomandat pentru un nivel de maxim 10% CPU, 10 procese simultane și maxim 50 MB RAM
Pachetul Small este recomandat pentru un nivel de maxim 15% CPU, 10 procese simultane și maxim 100 MB RAM
Pachetul Medium este recomandat pentru un nivel de maxim 20% CPU, 15 procese simultane și maxim 200MB RAM
Pachetul Large este recomandat pentru un nivel de maxim 25% CPU, 20 procese simultane și maxim 300MB RAM
Pachetul Extra Large este recomandat pentru un nivel de maxim 40 % CPU, 25 de procese simultane și maxim 400 MB RAM
Pachetul Double Extra Large recomandat pentru un nivel de maxim 60% CPU, 30 de procese simultane și maxim 500MB RAM

Clienții care depășesc nivelul de consum pentru o perioada mai mare de câteva zile vor fi anunțați de către departamentul tehnic în vederea optimizării site-ului sau pentru trecerea la un plan compatibil cu nivelul de consum efectuat. Conturile de găzduire aflate pe un cont de reseller au inclus un consum de maxim 25% CPU și 300MB RAM; depășirea acestui nivel necesită plata unui upgrade pentru consum mai mare de CPU sau memorie.

5. Responsabilitatea clientului

Clientul este responsabil pentru actualizarea informațiilor de contact din panoul de control facturare, atunci când este necesar. Noi nu putem fi trași la răspundere pentru confuzii intervenite în comunicare ca un rezultat direct al neefectuării de către client a actualizărilor necesare.

Clientul este responsabil pentru menținerea în condiții de securitate a numelui de utilizator, parolelor și a altor informații sensibile.

6. Răspundere limitată

Nu putem fi considerați responsabili pentru daune cauzate de indisponibilitatea temporară a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzează acest lucru. Aceasta prevedere include și daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. Clientul este de acord să garanteze și să ne considere nevinovați în legătură cu orice pretenții, daune, incluzând, fară a se limita la acestea, daunele cauzate terților, rezultate ca și consecința a utilizării serviciilor cauzatoare de daune clientului nostru.

Utilizatorul declară că înțelege și acceptă că în orice situații în care utilizatorul va solicita daune de orice fel furnizorului, suma totală a daunelor solicitate de utilizator pentru orice motiv și care ar putea fi achitate de furnizor nu va putea depăși în nici un mod și în nici un caz suma totală a tarifelor (taxelor) achitate de către utilizator furnizorului.

7. Backup

Backup-urile pentru serviciile de găzduire shared și reseller sunt făcute de către noi zilnic atât la fișiere, căsuțe de email cât și la baza de date pe un server extern și sunt păstrate minim 5 zile. Nu oferim nicio garanție pentru integritatea backup-urilor. Sugerăm sa downloadați propriile backup-uri din panoul de control, opțiunea Backup. Clienții de VPS și Servere Dedicate nu beneficiază de backup gratuit decât dacă în ofertă este inclus acest lucru, și în acest caz trebuie să se asigure periodic că serviciul de backup funcționează corect pe severul administrat.

Furnizorul nu este responsabil în niciun mod pentru pierderea informațiilor găzduite ca urmare a acțiunilor utilizatorilor sau datorită erorilor existente în aplicațiile care nu sunt asociate cu serviciul. Ca exemplu, panoul de control nu este asociat cu serviciul și nu este pus la dispoziție de către furnizor, fiind dezvoltat si oferit de către XPanel.

8. Garanția uptime

Serviciul oferit de lxhost.com garantează un uptime mediu al serverelor de 99.9 % .

Sunt excepții următoarele:

- Situații de forță majoră, în care noi nu putem avea nicio influență cum ar fi: războaie, calamitați naturale, indisponibilitatea / întreruperea comunicațiilor, foc, virusi, hackeri, nefuncționarea corectă a unui software oferit de alta sursa (scripturi gratuite, software de comerț electronic sau procesator de plăți online), flood, cutremure, embargouri, acțiuni ale autorităților legale.

- lucrări de întreținere anunțate sau în situații critice, upgrade-uri ale serverelor.
- domain name system (DNS), probleme care nu pot fi controlate de lxhost.com
- probleme de acces ale clientului cu FTP, POP, IMAP sau SMTP.

9. Programe care rulează în Background

Nu permitem utilizarea programelor care rulează în continuu în background. Permitem programelor sa opereze în background ca o extensie a site-ului web al clientului, dar nu permitem folosirea programelor special realizate pentru a opera în background.

10. Cron Jobs

Nu permitem rularea de scripturi prin cronuri setate la intervale mai mici de 15 minute.

11. Scripturi CGI

Scripturile CGI pot fi utilizate de către clienții noștri fiind o parte inclusa în serviciile oferite, dar orice script CGI realizat special pentru a afecta în mod negativ performanța serverului sau integritatea rețelei poate fi oprit fară preaviz.

12. Chat Room

Datorită cerințelor deosebite ale programelor de Chat Room, nu se acceptă utilizarea acestora pe serverele lxhost.com

13. Instalări de servicii suplimentare

În cazul în care scriptul care doriți să îl folosiți necesită activarea altor programe software pe server, lxhost.com nu este obligat să instaleze acele programe, decât în cazul în care consideră că activarea acestora ar influența negativ stabilitatea sau securitatea serverului. În acesta intră și modificarea unor parametri ale programelor folosite pe servere.
Orice cerere de upgrade la cont (spațiu / trafic / alt pachet) se face prin email sau ticket de suport cu cel puțin 24 ore înainte de modificare. Nu ne asumăm nicio răspundere dacă nu se face upgrade la cont și se termină traficul site-ului sau spațiul. Clientul poate verifica în permanență resursele alocate în panoul de control.

14. Notificări și anunțuri

lxhost.com își rezervă dreptul de a trimite notificări privind serviciile oferite precum și anunțuri din partea unor terți, atunci când acestea pot fi în folosul utilizatorilor.

15. Termene de plată și facturare

Clientul este de acord să achite contravaloarea serviciilor noastre, în avans, față de perioada de timp în care acestea sunt furnizate.

Toate facturile proforme se vor trimite prin email și o versiune printabilă se va pune la dispoziția clientului în panoul de control. Clienții trebuie să achite contravaloarea facturii în avans la începutul fiecărei perioade de plată, în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii facturii proforme.
Clienții care doresc închiderea unui cont de găzduire sau al oricărui serviciu achiziționat trebuie să trimită o notificare pe email sau fax cu cel puțin 5 zile înainte de data scadentă, altfel factura emisă va trebui achitată pentru minim o lună.
Preturile afișate în USD sunt calculate în MDL la cursul BNM din data comenzii, conform legislației, toate facturile și plățile sunt procesate în MDL. Pentru fiecare zi de întârziere a plății după data scadentă pentru facturile proforma de prelungire a pachetelor de hosting se percep penalizări de 0.5 % / zi .

În cazul în care se depășesc 30 de zile de neplată și contul este șters de pe server, clientul poate cere repunerea site-ului dintr-un backup mai vechi; în cazul în care acest lucru va fi posibil se va taxa cu o sumă de 25Euro + TVA acest serviciu, doar dacă s-a finalizat cu succes recuperarea site-ului.

16. Prelungirea domeniilor oferite gratuit la oferte

Pentru prelungirea domeniilor .com / .net / .org / .info / .us / .biz oferite gratuite în cadrul unei oferte se va achita taxa standard de înregistrare a unui domeniu. In cazul în care se dorește transferul unui domeniu oferit gratuit, în primul an de înregistrare, către alt registrator clientul va achita valoarea domeniului primit gratuit.

17. Regulile de înregistrare a domeniilor .MD

Toate înregistrările de domenii .MD se supun regulilor de înregistrare stabilite de către NIC.MD și se găsesc la link-urile de mai jos:
- https://www.nic.md/
- https://www.icann.org/

18. Suspendarea contului pentru neplata serviciilor

Conturile utilizatorilor care nu au achitat tarifele pentru prestarea serviciului în termen de 5 zile de la emiterea de către furnizor a facturii pro-forma vor fi suspendate până la confirmarea efectuării plății sau până la data efectuării plății, potrivit prevederilor de mai sus. Reactivarea conturilor se va putea face numai după confirmarea efectuării plății.

Furnizorul va putea redeschide conturile închise pentru neplata tarifelor numai după plata integrală a tuturor sumelor datorate de către utilizator.

In cazul în care domeniul este suspendat sau șters pentru neplată, sau pentru renunțare la servicii, LXHost va redirecta domeniul spre o pagină parcată până când administratorul domeniului își va modifica serverele DNS.

19. Garanția – Banii înapoi în 30 de zile

Fiecare client de găzduire al Media Web SRL beneficiază de o garanție de 30 de zile. Dacă în această perioadă nu sunteți complet satisfăcut de calitatea serviciului de hosting puteți solicita, și primi înapoi banii plătiți în avans.

Următoarele servicii nu sunt incluse în Garanția de 30 de zile : taxele pentru înregistrarea numelor de domeniu (naționale și/sau internaționale), taxele achitate pentru serverele dedicate, VPS, serviciile comandate în calitate de reseller, și orice alte taxe achitate pentru servicii opționale / speciale altele decât cele din oferta standard.

În cazul în care anularea contului se datorează încălcării de către client a prezentelor termene și condiții, nu se va efectua rambursul.

Garanția de rambursare a plății în termen de 30 zile de la efectuarea comenzii nu se aplică și nu se va efectua în cazul în care, s-a utilizat cel puțin 50% din transferul de date alocat contului de găzduire, care constituie subiectul cererii de rambursare.

20. Modificări

Ne rezervăm dreptul de a face adăugiri, anulări sau modificări în Termeni și Condiții, pachetele de găzduire, prețuri și site oricând, informarea făcându-se prin intermediul site-ului sau panourile de control ale clienților.

18 Septembrie 2016
Media Web S.R.L.
Moldova, MD-2013,
Chișinău, str. A. Puskin 22, of. 229